President Obama

Tänk om vi hade sådana politiker i Sverige! Jag tänker på president Obama. Han talar sig nu varm för det nya transportsättet i USA, som funnits i olika länder i övriga världen i decennier. Han talar om höghastighetståg! Lyssna gärna på hans tal via bifogad länk. http://www.youtube.com/watch?v=Uu4aQTexL-U. President Obama borde komma till vårt land och berätta för våra politiker hur lönsamt detta projekt är för landet i framtiden. Han talar vårt (läs Europakorridorens) språk, han är tydlig och han vågar till skillnad från många av våra politiker ta ett beslut med sikte på framtiden!

Vi förväntar oss av våra politiker i Riksdag och Regering att de också vågar se lite längre än till nästa budgetår. De måste ta beslut om att gå vidare i det utredningsarbete, som de anser sig behöva för att kunna fatta ett beslut. Är det troligt, kära politiker, att alla dessa framåtseende politiker, som finns i många länder runt om i världen, har fel? Är dessa politiker så mycket mindre förståndiga än våra svenska politiker? Jag tror inte det! Jag tror att det är våra politiker, som är alltför handlingsförlamade för att våga ta ett beslut utan att alla utredningar är gjorda minst en gång och gärna kontrollerade ett flertal gånger.

Men kära politiker! Ni kommer aldrig att kunna utreda fram alla de effekter, som en satsning på höghastighetsbanor kommer att ge. Tror ni att det går, kommer vi aldrig att få höghastighetsbanor i Sverige. Det vore minst sagt beklagligt och närmast katastrofalt för ett land, som säger sig vilja ligga i utvecklingens framkant!

Kär politiker! Lyssna på president Obamas tal och lyssna noga!

Med vänlig hälsning
Gunnar Sibbmark.

Gunnar Sibbmark

Bloggarkiv