Sverige kan bättre – också på landet

Sverige kan bättre – också på landet

När kritiker av de nya stambanorna menar att vi nu måste komma ikapp med underhållet av det befintliga järnvägsnätet, håller vi med.
Problemet är dock att det inte räcker. Det är för trångt på spåren, som inte har kapacitet för all den trafik som skulle kunna gå där. Trängseln skapar opålitlig trafik med dålig punktlighet. Förtroendet för järnvägen minskar.

Men Sverige kan bättre än så. Vi behöver fler spår som klarar modern, snabb järnvägstrafik. Att bygga dessa är en mycket stor investering. Men, den kommer också att betala sig under 100-150 år.

Med nya stambanor och höghastighetståg får vi en säker och punktlig trafik som gynnar hela samhället. Inte bara storstäderna, utan även landsbygden. Förklaringen till det är att vi helt enkelt kommer längre på kortare tid med moderna tåg – regionerna blir större.

Det betyder att det som tidigare låg lite avsides nu kommer närmare. Du får betydligt större möjligheter att både bo och arbeta eller studera just där du vill. Företagen får det enklare att hitta såväl nya kompetenta medarbetare som nya kunder.

De nya stambanorna blir pulsådern i ett bättre Sverige. Vi sätter stopp för en utveckling där en föråldrad järnväg bidrar till att lämna landsbygden folktom och öde.

2019-09-04T12:15:50+00:004 september 2019|